Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στo 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 11:00 ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα σχολικών εκδηλώσεων. Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο χωριστές ομιλίες, η πρώτη για τους μαθητές των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ και η δεύτερη για τους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ των δύο σχολείων.

Ομιλήτρια:

· η  Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

Παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.